18 Nisan 2016 Pazartesi

Bölümümüz ile Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş İşbirliği

Üniversite-Endüstri işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerin hayata geçirilmesi için Bölümümüz ile  Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş. taraflarınca ilk adımlar atıldı. 13/4/2016 tarihinde, İlgili firmanın organize ettiği araştırma- ön hazırlık fabrika gezisine Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can, Doç. Nesrin Türkmen, Öğr.Gör. Ayşegül Erdin Pekmezci ile 32 öğrenci katıldı.
Firma Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muzaffer Kılavuz, Fabrika Müdürü Sayın Halil Oğuz, İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Hatice Açıcı ve Tasarım/Ar-Ge Yöneticisi Sayın Hülya Yazıcı Şirin tarafından gezi başlamadan önce yapılan toplantılarda ve gezi sırasında özel olarak Botaş Nehir, genel olarak da günümüz Türk ve Dünya Tekstilleri hakkında bilgiler verildi. Prof. Kemal Can üniversitemiz, bölümümüz ve bölümümüzün üniversite-endüstri işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği daha önceki projelerle ilgili kısa bir sunum yaptı.
Çerkezköy'deki fabrika gezisi sonlandırıldıktan sonra İkitelli' deki showroomda firmanın koleksiyonu, tasarım konusuyla ilgili ileriye dönük planları, sosyal sorumluluk konusundaki duyarlılığı ile Bölümümüzün misyonu, vizyonu üzerinden yapılacak olan işbirliğinin genel çerçevesi (örme ve baskı alanlarındaki tasarım projeleri, burslar, sponsorluklar.. ) net bir şekilde çizilmiş oldu.

Bu vesile ile olumlu yapıcı bir atmosferde geçen temaslar sırasında gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş.'nin değerli yöneticilerine çok teşekkür ederiz.