19 Şubat 2010 Cuma

Pierre Cardin'in ödüllü Vitrin Tasarımı Yarışması başladı!




Pierre Cardin’in ödüllü Vitrin Tasarımı Yarışması başladı!

Pierre Cardin’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü işbirliğiyle düzenlediği “Vitrine de Pierre Cardin – Vitrin Tasarımı Yarışması”nın ilkine başvurular başladı.

Türkiye genelindeki üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmada ilk 3’e girenlere para ödülü ve başarı belgesi verilecek; tasarımları da Pierre Cardin’in belirlenen 3 mağazasının vitrinlerinde birer ay süreyle uygulanacak. Başvuruların 28 Nisan’a kadar kabul edileceği yarışmada birinciyi 8 bin, ikinciyi 4 bin, üçüncüyü de 2 bin TL para ödülü bekliyor.

Yarışmaya Türkiye’deki tüm üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinin tekstil ve moda tasarımı, sahne-dekor-kostüm, endüstri ürünleri tasarımı, mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde eğitim görmekte olan lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilecek. Projeleri, MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Bengi Bugay ve Prof. Dilek Alpan, Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, moda tasarımcıları Gamze Saraçoğlu ve Sadık Kızılağaç, moda yazarları Melis Alphan ve Hande Öngören, ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı ve koreograf Uğurkan Erez’in de aralarında bulunduğu jüri değerlendirecek.

Aydınlı Grup yöneticileri, 25 Şubat Perşembe günü saat 13.30’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu’nda düzenlenecek toplantıda, yarışmaya katılacak adaylara sözlü bilgi verecek.

Başvuru formu için tıklayınız: (Başvuru formunun da bulunduğu şartname dokümanına link verilecek)

Yarışmayla ilgili tüm bilgilere, katılım koşullarına, teknik şartlara ve başvuru formuna http://www.vitrinedepierrecardin.com/ sitesinden de ulaşılabilir.

Son başvuru tarihi: 28 Nisan 2010, Çarşamba