17 Ekim 2022 Pazartesi

GATHİB 2. Doku Kumaş Tasarım Yarışmasında Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri Ödüller Kazandılar

T.C. Ticaret Bakanlığı desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) organizasyonu ile bu yıl dokuma, örme ve baskı olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlen 2. Doku Kumaş Tasarım Yarışmasında bölümümüz öğrencileri 2 birincilik ( Baskı Tasarımı kategorisi 1.si Şeyma Bayram, Dokuma Tasarımı kategorisi 1.si İrem Zeynep Gültekin), bir ikincilik ( Dokuma Tasarımı kategorisi 2.si Elif Demirbilek) ve Sürdürülebilirlik Özel ödüllerini (Elif Demirbilek kazandılar.  

(İki aşamalı yapılan yarışmanın ilk aşamasını geçip, finale kalan toplam 30 yarışmacı arasına bölümümüzden altı -3 dokuma, 2 baskı, 1 örme- öğrenci bulunmaktaydı.)  

Yarışmanın birinci aşamasında görev yapan üç üyenin dışında sektörden ve üniversitelerden gelen farklı kişilerin yer aldığı, 7 Ekim 2022 tarihinde yapılan final jürisinde; AJK Tekstil Kurucu Ortağı Jülide Konukoğlu (Jüri Başkanı), Faraway Marka Kurucusu, Tasarımcı Ayşe Boyner, Marmara Üniversitesi GSF Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Biret Tavman Ertuğrul, Tagg Marka Kurucusu, Moda Tasarımcısı Gökay Gündoğdu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can, GSF Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Moda Giyim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Nesrin Önlü, HSM Moda Tekstil Kumaş Arge ve Satın Alma Direktörü Ozan Köse, Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı, Moda Tasarımcısı Özlem Kaya, Influencer, İçerik Üreticisi Rachel Araz Kiresapi, GATHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Akınal, Elle Shoes Yönetim Kurulu Üyesi Suna Akar Çapan ve Museforall Kurucusu Yasemin Ögün jüri üyeleri olarak görev yapmışlardır. 

Yarışmanın Final Gecesi Defilesi ve Ödül Töreni 8 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.