18 Temmuz 2021 Pazar

“Fabric Manipulation Method for Zero Waste Fashion Design III ” Online Workshop Çalışması

01-08-09 Temmuz 2021 tarihlerinde Bölüm Öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Gözde Bursalıgil tarafından Priştina Akademia Evolucion Moda Tasarımı Master programı öğrencilerine “Zero Waste Methods In Fashion Design” başlıklı bir seminer düzenlenmiş ve çalışma “Fabric Manipulation Method for Zero Waste Fashion Design” başlıklı bir bir workshop ile tamamlanmıştır. Seminer ve workshop çalışması google meet üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir.

 

Çalışmaya Moda Tasarımı Bölümü birinci ve ikinci sınıf Master öğrencileri; Anjesa Gavazi, Ajsere Bilalli, Arjeta Uka, Diellza Selmani, Dorina Gashi, Edita Maloku, Elsa Ademaj, Endrita Hoxha, Enesa Imeri, Firnesa Lokaj, Fortesa Çurdina, Nadire Kerolli, Njomza Hasani, Rina Demiri, Tefta Blakaj, Teuta Kuliqi, Vlera Shala, Kumrije Syla olmak üzere 18 öğrenci katılmıştır.

Öğrencilerin kendi belirledikleri kalıplar ve kumaş büyüklükleri ile kalıp kesiminden sonra kalan kumaş parçalarının giysi uygulamasının bütününde kullanılması ile kumaş artığı bırakılmadan tasarımın tamamlanmasının amaçlandığı denemeler yapılmıştır.