7 Ocak 2020 Salı

“Yenilikçi Kumaşlarla Sıradışı Giysiler”/ “Extraordinary Garments with Innovative Fabrics” Proje Kitabı Yayımlandı

Tekstil ve Moda Tasarımı Araştırma Merkezi ve Çalık Denim Ar-Ge Merkezi işbirliği ile 02 Nisan – 10 Haziran 2018 tarihleri arasında çalışılan Çalık Denim’in geliştirdiği yenilikçi kumaşlar ile Avangard giysi tasarımları projesi “Yenilikçi Kumaşlarla Sıradışı Giysiler”/ “Extraordinary Garments with Innovative Fabrics” proje kitabı haline getirilerek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yayını olarak basılmıştır.
Haziran 2018-Aralık 2019 arasında çalışılan proje kitabının editörlüğü Prof. Dilek Alpan, Kitap tasarımı Gün Yücel, Metin ingilizce çevirileri Gözde Bursalıgil ve İrem Soyak Çırakoğlu, Çeviri redaksiyonu Dan Norcross tarafından yapılmıştır.
Proje yürütücülüğü Dr. Öğr. Üyesi Nuray Er Bıyıklı ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Bursalıgil tarafından yapılmış, tasarım ekibinde bölümümüz öğrencilerinden Süreyya Süleymanoğlu, Fatma Süleymanoğlu ve Berna Süslü yer almış ve 15 looktan oluşan giysi tasarımlarının fotoğrafları Ali Kabaş tarafından çekilmiştir.
“Yenilikçi Kumaşlarla Sıradışı Giysiler”/ “Extraordinary Garments with Innovative Fabrics” proje kitabının içerisinde; Tekstil ve Moda Tasarımı Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dilek Alpan’ın “Proje Hakkında” yazısı, Çalık Denim Tekstil A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karaduman’ın giriş yazısı, Dr. Öğr. Üyesi Nuray Er Bıyıklı’nın “Üniversite-Sanayi İşbirliklerinde Başarılı Bir Örnek” ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Bursalıgil’in “ Denim Giysi Tasarımı” ve “Denim Couture” yazıları ile birlikte koleksiyon hikayesi ve giysi tasarımları hakkında açıklamalar yer almaktadır.
Ayrıca proje kitabının içerisinde özellikle bölümümüz “Denim Kumaş Tasarımı” dersinde giriş niteliğinde kaynak olarak kullanılması amacıyla Denim’in tarihi, Denim Kumaşın Özellikleri, İndigo Boyamacılığı, Denimde Yıkamalar ile ilgili genel bilgiler yer almaktadır.