15 Nisan 2019 Pazartesi

Giysi Tasarımı için Yaratıcı Form Geliştirme Atölye Çalışması

11 Nisan 2019 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Gözde Bursalıgil yürütücülüğünde  “Giysi Tasarımı için Yaratıcı Form Geliştirme” atölye çalışması düzenlenmiştir.
Giysi Tasarımı II dersi kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasında,  giysi tasarımda yeni ve yaratıcı form önerilerinde bulunabilmek için farklı yöntemler denemek amaçlanmıştır.
Çalışmaya bölümümüz öğrencilerinden Elara Esmer, Feyza Nur Çilingir, Irmak Usta, Sevda Kanalci, Binnur Çifçi, Mehmet Kınlı, Kübra Çolak, Zehra Zayrek, İrem Zeynep Gültekin, Ece Zikguş, Nurdan Güner, Yavuzhan Daşdemir katılmıştır.

Çalışma süreci boyunca eşzamanlı olarak Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Hande Büyükatlı, sanatta yeterlik tez çalışması için yaptığı araştırmalar doğrultusunda “Sanat ve Tasarım Eğitiminde Oyun ve Yaratıcılık Etkileşimi” üzerine oyuncu ve yaratıcı drama eğitmeni Sibel Kalço eşliğinde atölye çalışması sürecine dikkat ve konsantrasyonu destekleyecek oyunlar eklemiş ve bu oyunların çalışma sürecine etkisi gözlenmiştir.