14 Ekim 2015 Çarşamba

"Sustainability in Textile Practice / Tekstilde Sürdürülebilirlik Uygulamaları" Projesi, 2. Aşama / Şirince Çalıştayı


Bölümümüz, Almanya Flensburg Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Tekstil Araştırmaları Enstitüsü ve Özbekistan Namangan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Sustainability in Textile Practice/ Tekstilde Sürdürülebilirlik Uygulamaları" Projesi 2.aşaması kapsamında, İzmir-Şirince'de  keçe tekniği üzerine bir çalıştay gerçekleştirilmiştir.
28 Eylül- 05 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen çalıştaya Bölümümüzden; Prof. Kemal Can, Doç. Nesrin Türkmen, Arş.Gör. Pınar Yılmaz, Arş.Gör. Sejda İnal Yılmaz ve öğrencilerimiz Zeynep Üldeş, Muhammed İloğlu, Berk Gümüşterazili, Berna Süslü, Kansu Sara Hanife Sarıkan katılmıştır. Flensburg Üniveristesinden, Prof.Norbert Schuetz, Prof. Irina Hundt, Dr. Ilona Ebbers, Dr. Kirsten Mikkelsen ve öğrencileri, Özbekistan Namangan Üniversitesi'nden ise , Öğr.Gör. Jamilakhon Mukhitdinova, Öğr.Gör. Pulatkhon Lutfullayev, Öğr.Gör. Khasanova Rashidakhon, Öğr.Gör. Sayfitdinov Anvar , Öğr.Gör. Matkarimov Abdurakim, Öğr.Gör. Suyarov Nodir ve öğrencileri Buvakhonov Khalimkhon katılmışlardır.
İlki Mart ayında Şirince,Tire ve Ödemiş beldelerine yapılan keşif gezisi ile başlayan projede tekstil ve moda tasarımı ekibi, Şirince-Kayserkaya'da kurulan atölyede, yerel ve turistik tüketiciye yönelik keçe tekstil tasarım ürünleri fikirleri, denemeleri ve uygulamaları oluşturmuşlardır.Diğer bir grup olan ekonomist ekip ise bölgedeki yerel ve turistik pazarı araştırarak, üretilmiş ya da üretilecek olan ürünlerin bölgedeki potansiyel kazançlarını analiz etmişlerdir.Ayrıca çalıştay sırasında Efes Antik Kenti'ne bir gezi düzenlenmiştir.
2016 yılı sonuna kadar farklı aşamalar ile devam edecek olan projenin sıradaki durağı Mart ayında ziyaret edilecek olan Flensburg-Almanya olacaktır.