18 Mart 2009 Çarşamba

TEXTILE AND FASHION DESIGN DEPARTMENT


Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dokuma, Baskı ve Giysi Tasarımı disiplinlerinden oluşmaktadır. Bölümün amacı; malzeme bilgisi ve üretim yöntemlerini iyi bilen, tekstil ve moda endüstrisi için yaratıcı ve özgün çalışmalar yapabilecek beceride tasarımcı adayları yetiştirmektir. Eğitim programı ayrıca öğrencilerin yeteneklerini ve kişisel özelliklerini de geliştirmeyi gözetmektedir.
Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri dört yıllık eğitimleri süresince tasarım prensipleri aynı olan, üretim süreçleri teknik olarak farklılık gösteren Dokuma, Baskı ve Giysi Tasarımı’ndan oluşan dersler almaktadırlar. Eğitim programı bu üç tasarım disiplinini teknik, artistik ve kültürel açılardan destekleyen ve besleyen dersleri, ayrıca sektörel stajları kapsamaktadır. Öğrenciler bir Öğretim Üyesinin danışmanlığında hazırlanılan ve jüri tarafından orijinallik, teknik yeterlilik ve sunum açılarından değerlendirilen Diploma Projeleri ile mezun olmaktadırlar.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 4 yıllık Lisans eğitiminin yanı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programlarına da sahiptir.
Tekstil ve ModaTasarımı Bölümünün başlangıcı Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi (Güzel Sanatlar Akademisi) içinde 1938 yılında Sabih Gözen tarafından açılan “Kumaş Desenleri Atölyesi”ne dayanmaktadır. Bu birim geliştirilerek bugünkü yapı oluşturulmuştur.

Textile and Fashion Design Department consists Weaving, Printing and Fashion Design disciplines. The objective of the department is to educate the designer nominee who knows the materials and production techniques very well and who will produce creative and unique works for textile and fashion industry. Education programmes have been made for students to develop their abilities and personal specialties as well.
The student of the Textile and Fashion Design Department take the Weaving, Printing and Fashion Design disiplines during their four-year education period that are not different with regard to their design principle but technically different in their product forming phases.
The education program includes courses that feed and complete these three discipline groups in technical, cultural and artistic points and it includes also the sector probation periods. The students are graduated after their diploma project which is realized under the consultancy of an instructor and evaluated by a jury with regard to its originality, technical sufficiency and presentation aspects.
Mimar Sinan Fine Arts University, Fine Arts Faculty, Textile and Fashion Design Department has Master of Fine Arts and Doctorate of Fine Arts Programmes dependant to Social Science Institute as well as four years Undergraduate program.
The roots of the department founded General Decoration Atelier under Sanayi-i Nefise Mektep-i Alisi in 1925.
The Fabric Pattern Atelier was established within Decorative Arts by Sabih Gözen in 1938. This unit was developed and reached the structure it has today.
Öğretim Üyeleri
Prof. Kemal Can ( Bölüm Başkanı)
Prof. Zeki Alpan ( G.S.F. Dekanı)
Prof. Dilek Alpan
Yrd.Doç. Gaye Kırlıdökme Belen
Yrd.Doç. Nesrin Türkmen
Arş.Gör. H. Tuna Karayaka
Arş. Gör. Nuray Er Bıyıklı
Arş.Gör. Gözde Bursalıgil


Ders Saati Ücretli Öğretim Görevlileri
Yrd.Doç. Özlem Süer
Öğr.Gör. Lale Solak
Öğr.Gör. Gönül Paksoy
Öğr.Gör. Tuba Büyükkaraduman
Öğr.Gör. Süleyman Orakçıoğlu
Öğr.Gör. Sadık Kocabaş
Öğr.Gör. Leyla Kanber
Öğr.Gör. Neslihan Çelik
Öğr.Gör. Gamze Saraçoğlu
Öğr.Gör. Yeşim Yılmaz
Öğr.Gör. Pınar Çevikoğlu
Öğr.Gör. Bülent Gürcihan
Öğr.Gör. Füsun Demircan
Öğr.Gör. Didem Acar Baykal
Öğr.Gör. Semra Sevinç
Öğr.Gör. Feyza Erol