15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bölümümüzde YKK / Kei Kagami Çalıştayı

08 Mayıs 2024 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, GSF, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü giysi atölyesinde, Moda Tasarımcısı Kei KAGAMİ yönetiminde Bölüm öğrencilerine yönelik “YKK Workshop” başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Bölümümüzün lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştay sonunda Kei Kagami tarafından deri çanta ve aksesuar uygulamaları çalışılmıştır.

https://www.instagram.com/p/C6ybMnFiXZJ/utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==











30 Nisan 2024 Salı

Can Tekstil Teknik Gezi

Doç. Nuray Bıyıklı’nın yürütücülüğünü yaptığı TKS 301 Dokuma Tasarımı 3 dersi kapsamında 30 Nisan 2024 tarihinde Can Tekstil firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Firma ziyaretinde dersin öğrencileri armürlü dokuma kumaş üretim süreçlerini yakından inceleyerek konu hakkında detaylı bilgi edinmişlerdir.




29 Mart 2024 Cuma

Tekstil Yüzeylerde Linol Baskı Uygulamaları – 2 Workshopu

29 Mart 2024 tarihinde bölümümüz Öğretim Görevlisi Pınar Çevikoğlu tarafından Tekstil Yüzeylerde Linol Baskı Uygulamaları- 2 isimli workshop düzenlenmiştir. Bölümümüzün lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımı ile tekstil yüzeylerine linol baskı çalışmaları gerçekleştirilmiştir.




13 Mart 2024 Çarşamba

Tasarımcı Bakış Açısıyla Havlu Üretim Yöntemleri Söyleşisi

Doç. Nuray Er Bıyıklı yürütücülüğündeki TKS 301 Dokuma Kumaş Tasarımı dersi kapsamında 12 Mart 2024 tarihinde konuk Pelin Aykar  tarafından “Tasarımcı Bakış Açısıyla Havlu Üretim Yöntemleri” isimli söyleşi gerçekleştirilmiştir.

5 Şubat 2024 Pazartesi

23-24 Güz Lisans Diploma Proje Sunumu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü lisans diploma projesi öğrencileri; Elif Demir, Gizem Çalışkan, İrem Gözcü, Lara Yontan, Mehmet Melih Sevinç, Sera Melisa Kılıçkaya, Sevda Kanalcı, Sude Keskin, Şeyma Dağ, Yiğit Kemal Aydemir Baskı Tasarımı, Dokuma Tasarımı ve Giysi Tasarımından oluşan projelerini 26.01.2024 tarihinde Bölüm Öğretim Elemanlarından oluşan jüriye sunmuşlardır.













24 Ocak 2024 Çarşamba

Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması Ödül Töreni

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından bu yıl 17.si düzenlenen FutureTex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nda öğrencimiz Seçil Şan 1. oldu, ayrıca Singer Özel ödülü kazandı. Yarışmada finalist olan öğrencimiz Gülendam Erten ve mezunumuz Yasemin Dikerel'i tebrik ediyoruz.






12.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım yarışması Ödül Töreni

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği 12.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım yarışmasının finali, 14 Aralık 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. GSF, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri; Ceyda Eylül Kaya 2.lik ödülü, Aleyna Gürşahin 3.lük ödülü, İpek Ünlü Koton özel ödülü kazandı. Yarışmada 2. ve 3. olan öğrencilerimiz bu dereceleri ile Ticaret Bakanlığının desteklediği yurtdışında tasarım eğitimi hakkı elde etmiş oldu.