17 Ağustos 2016 Çarşamba

“Creatisity: Kalkınma için Sosyal Girişimcilik” 2016


“Creatisity: Kalkınma için Sosyal Girişimcilik”

04-12 Ağustos 2016 tarihleri arasında Sinop Hal'de gerçekleştirilen “Creatisity: Kalkınma için Sosyal Girişimcilik” başlıklı uygulamalı araştırma programına bölümümüz öğretim elemanlarından Yard. Doç. Gözde Bursalıgil katılmıştır.

HAL, Sinop Buluşma Merkezi Projesi; kültür temelli sürdürülebilir kalkınma hedefiyle, Sinop’un Eğitim ve Kültür Turizmi Kenti olması amacıyla oluşturulmuştur.

Sinop’un sürdürülebilir gelişimi için bir merkez oluşturmak amaçlanmaktadır. Bu merkez, kentin potansiyellerini araştırmak, stratejiler ve projeler geliştirmek ve uygulamak üzere gerekli öğeleri ve aktörleri bir araya getirerek, koordine etme fonksiyonu üstlenmektedir.

Hal, başta Sinopluların ve Sinop konusunda çalışmak isteyenlerin bir araya gelecekleri, fikir geliştirebilecekleri, birlikte üretecekleri ve uygulayacakları bir buluşma ortamıdır. Bu doğrultuda oluşturulan ana birimler; Yönetim ve Koordinasyon Merkezi, Medya Merkezi, Sinopale-Sinop Uluslar arası Bienali, Sosyal Girişimcilik Platformu, Eğitim Merkezi, Tasarım Merkezi, ve Kent Belleği ve Araştırmalar Merkezidir.

Sosyal Girişimcilik Platformu yapısı altında konumlanan Hal Dükkan; kaybolan kültür ürünlerinin yeniden değer bulması, korunması ve ekonomiye değer katması amacıyla, tasarım atölyesi ile birlikte çalışarak Sinop’a özel tasarımların ve ürünlerin satışının ve pazarlamasının yapılması için oluşturulan bir alandır.

Detaylı bilgi için;