26 Nisan 2016 Salı

“Geçmişten Günümüze Moda Olgusunun Gelişimi” Eğitimi


Yard. Doç.Nuray Er Bıyıklı LC Waikiki Akademi ve MSGSÜ-Sürekli Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle planlanan, 25 Şubat-21 Nisan 2016 tarihleri arasında 8 haftalık bir süre boyunca LC Waikiki Tasarımı Gurubundan katılımcıların olduğu “Geçmişten Günümüze Moda Olgusunun Gelişimi” konulu  bir eğitim gerçekleştirmiştir.

Gaziantep Ticaret Odası "Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri” Toplantısı


Yard. Doç.Nuray Er Bıyıklı, 04 Nisan 2016 tarihinde Gaziantep Ticaret Odası’nın davetlisi olarak “Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu bir toplantı gerçekleştirmek üzere tekstil ve konfeksiyon sektör temsilcileri ile bir araya gelmiştir.

“Geçmişten Günümüze Giysi Tasarımının ve Modanın Gelişimi” Seminer


Yard. Doç.Nuray Er Bıyıklı LC Waikiki Akademi’nin davetlisi olarak 17-24 Mart 2016 tarihlerinde Garment Teknologlarının katılımıyla “Geçmişten Günümüze Giysi Tasarımının ve Modanın Gelişimi” konulu bir seminer gerçekleştirmiştir.

“Etkili Kariyer Planlaması ve Özgeçmiş Oluşturma” Seminer

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal  İyem, 22 Şubat 2016 tarihinde Bölümümüz öğrencilerine “Etkili Kariyer Planlaması ve Özgeçmiş Oluşturma” konulu bir seminer vermiştir.

"Centre for Fashion Enterprise-Mediterranean Countries"

CFE "Centre for Fashion Enterprise-Mediterranean Countries" YOTA projesi kapsamında  Bölümümüz'den Ece Gözen, proje için seçilen iki tasarımcıdan biri olmuştur.2016 Nisan-Kasım aylarında Londra'da proje kapsamında markası üzerinde çalışmaya hak kazanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için:


"20.YY’ın Başlangıcından Günümüze Avrupa’da Giysi Kumaşlarındaki Çiçek Desenleri" Semineri

12 Nisan 2016 tarihinde Bölümümüzde Öğr. Gör. Pınar Çevikoğlu'nun sunumuyla "20.YY’IN BAŞLANGICINDAN GÜNÜMÜZE AVRUPA’DA GİYSİ KUMAŞLARINDAKİ ÇİÇEK DESENLERİ" konulu bir seminer gerçekleştirilmiştir.


2016-2017 Trendleri Semineri

25 Şubat 2016 tarihinde Bölümümüzden Öğr. Gör. Müjde Abdiş Güçlü'nün sunumuyla Trend Analizi Dersi kapsamında bölüm öğrencilerimizin katıldığı "2016-2017 Trendleri" Semineri gerçekleştirilmiştir.

“Elyaf ve Malzeme Bilgisi” Semineri

LC Waikiki FABRİC Sourcing Maneger Dr. İbrahim Güneş , 08 Mart 2016 tarihinde Dokuma Tasarımı III Dersi kapsamında “Elyaf ve Malzeme Bilgisi” konulu bir seminer vermiştir.




Yrd. Doç. Gözde Bursalıgil “Deneysel Drapaj” Çalıştayı

Fine Arts Academy of Bologna- Applied Arts Moda Tasarımı Bölümü'nde 11-14 Nisan 2016 tarihleri arasında Bölümümüz öğretim elemanlarından Yard. Doç. Gözde Bursalıgil tarafından “Deneysel Drapaj” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilmiştir.








25 Nisan 2016 Pazartesi

'Habitus Baltija 2016''-Letonya

06-08 Nisan 2016 tarihleri arasında Riga-Letonya'da düzenlenen genç moda tasarımcıları yarışması Habitus Baltija 2016' ya Bölümümüz öğrencilerinden Bahar Meydan ve Merve Ulu diploma projeleriyle katılmışlardır.

COMPETITION FOR YOUNG FASHION DESIGNERS “HABITUS BALTIJA 2016”
Date and venue: 06-08 April 2016, International Exhibition Centre, Riga, Latvia.
Organisers: Art Academy of Latvia, Estonian Academy of Arts, Vilnius Academy of Arts, Cracow
School of Art and Fashion Design, Tallinn University of Applied Sciences and International Exhibition Company
SIA BT 1.
Aim of the Competition: to discover new talents, support young fashion designers and give them an opportunity to enrich their experience through the exchange of ideas and knowledge between fashion designers and industry professionals

.


20 Nisan 2016 Çarşamba

European Fashion Talents Design Competition- EFTDC 2016

08 Nisan 2016 tarihinde Sırbistan Moda Haftası kapsamında düzenlenen European Fashion Talents Design Competition-EFTC / Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda bölümümüz yüksek lisans öğrencilerinden Emina Sabutay projesiyle ilk 10 finalist arasında yer almıştır.
Organizatör:  European Fashion Council ve National Fashion Chamber of Serbia ve Serbia Fashion Week (lisanslı moda haftası)
Jüri üyeleri :
* NFCS temsilcileri
*ex- CEO Jean Paul Gaultier - Donald Potard
*Fashioninsider.com ve fashioninsiderTV kurucusu Marcellous L Jones
*Moda Tasarımcısı Eymeric Francois
*Uluslararası moda editörleri
*Paris Moda Akademisi Temsilcileri

18 Nisan 2016 Pazartesi

Bölümümüz ile Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş İşbirliği

Üniversite-Endüstri işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerin hayata geçirilmesi için Bölümümüz ile  Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş. taraflarınca ilk adımlar atıldı. 13/4/2016 tarihinde, İlgili firmanın organize ettiği araştırma- ön hazırlık fabrika gezisine Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can, Doç. Nesrin Türkmen, Öğr.Gör. Ayşegül Erdin Pekmezci ile 32 öğrenci katıldı.
Firma Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muzaffer Kılavuz, Fabrika Müdürü Sayın Halil Oğuz, İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Hatice Açıcı ve Tasarım/Ar-Ge Yöneticisi Sayın Hülya Yazıcı Şirin tarafından gezi başlamadan önce yapılan toplantılarda ve gezi sırasında özel olarak Botaş Nehir, genel olarak da günümüz Türk ve Dünya Tekstilleri hakkında bilgiler verildi. Prof. Kemal Can üniversitemiz, bölümümüz ve bölümümüzün üniversite-endüstri işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği daha önceki projelerle ilgili kısa bir sunum yaptı.
Çerkezköy'deki fabrika gezisi sonlandırıldıktan sonra İkitelli' deki showroomda firmanın koleksiyonu, tasarım konusuyla ilgili ileriye dönük planları, sosyal sorumluluk konusundaki duyarlılığı ile Bölümümüzün misyonu, vizyonu üzerinden yapılacak olan işbirliğinin genel çerçevesi (örme ve baskı alanlarındaki tasarım projeleri, burslar, sponsorluklar.. ) net bir şekilde çizilmiş oldu.

Bu vesile ile olumlu yapıcı bir atmosferde geçen temaslar sırasında gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı Botaş Nehir Tekstil, Boya Emprime San. Tic. A.Ş.'nin değerli yöneticilerine çok teşekkür ederiz.