26 Ekim 2015 Pazartesi

Elvin Tekstil Perdelik/Döşemelik Kumaş Tasarımı Projesi


Bölümümüzün, üniversite-endüstri  işbirliği  kapsamında Elvin Tekstil ile 2014-2015 Güz Döneminde gerçekleştirdiği, Prof. Dilek Alpan ve Yrd. Doç. Nuray Er Bıyıklı’nın yönettiği, yardımcılığını Arş.Gör. Leyla Aksoy Gülen’in yaptığı Perdelik/Döşemelik  Kumaş Tasarımı projesine katılan öğrencilerimiz Gökçe Karademir, Begüm Kıran, Şeyma Bayram, Ecehan Özcan, Rümeysa Yıldız, Büşra Dinçtürk, Yasemin Baş, Musa Yıldız, Ayşegül İnce, Bikem Örnek, Gamze Kocabıçak, Merve Çağlar, Erengül Findikçioğlu, Saliha Aydoğan, Tansu Akın’ın tasarımları, 13 Ekim-23 Ekim 2015 tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda sergilenmiştir.








20 Ekim 2015 Salı

“What makes the world brighter?” (Dünyayı ne daha aydınlık yapar?) Workshop


Bölümümüzde, 05 Ekim-09 Ekim 2015 tarihleri arasında, Kassel Üniversitesi öğretim elemanlarından Nil Atalay ve Tobias Juretzek tarafından, “What makes the world brighter?” (Dünyayı ne daha aydınlık yapar?) konulu bir workshop gerçekleştirilmiştir. Prof. Dilek Alpan ve Yrd.Doç. Nuray Er Bıyıklı’nın yönettiği, TKS 701 Dokuma Tasarımı V dersi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliğe, bölümümüzden ve İç Mimarlık Bölümü’nden toplam 14 öğrenci katılmıştır.










14 Ekim 2015 Çarşamba

"Sustainability in Textile Practice / Tekstilde Sürdürülebilirlik Uygulamaları" Projesi, 2. Aşama / Şirince Çalıştayı


Bölümümüz, Almanya Flensburg Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Tekstil Araştırmaları Enstitüsü ve Özbekistan Namangan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Sustainability in Textile Practice/ Tekstilde Sürdürülebilirlik Uygulamaları" Projesi 2.aşaması kapsamında, İzmir-Şirince'de  keçe tekniği üzerine bir çalıştay gerçekleştirilmiştir.
28 Eylül- 05 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen çalıştaya Bölümümüzden; Prof. Kemal Can, Doç. Nesrin Türkmen, Arş.Gör. Pınar Yılmaz, Arş.Gör. Sejda İnal Yılmaz ve öğrencilerimiz Zeynep Üldeş, Muhammed İloğlu, Berk Gümüşterazili, Berna Süslü, Kansu Sara Hanife Sarıkan katılmıştır. Flensburg Üniveristesinden, Prof.Norbert Schuetz, Prof. Irina Hundt, Dr. Ilona Ebbers, Dr. Kirsten Mikkelsen ve öğrencileri, Özbekistan Namangan Üniversitesi'nden ise , Öğr.Gör. Jamilakhon Mukhitdinova, Öğr.Gör. Pulatkhon Lutfullayev, Öğr.Gör. Khasanova Rashidakhon, Öğr.Gör. Sayfitdinov Anvar , Öğr.Gör. Matkarimov Abdurakim, Öğr.Gör. Suyarov Nodir ve öğrencileri Buvakhonov Khalimkhon katılmışlardır.
İlki Mart ayında Şirince,Tire ve Ödemiş beldelerine yapılan keşif gezisi ile başlayan projede tekstil ve moda tasarımı ekibi, Şirince-Kayserkaya'da kurulan atölyede, yerel ve turistik tüketiciye yönelik keçe tekstil tasarım ürünleri fikirleri, denemeleri ve uygulamaları oluşturmuşlardır.Diğer bir grup olan ekonomist ekip ise bölgedeki yerel ve turistik pazarı araştırarak, üretilmiş ya da üretilecek olan ürünlerin bölgedeki potansiyel kazançlarını analiz etmişlerdir.Ayrıca çalıştay sırasında Efes Antik Kenti'ne bir gezi düzenlenmiştir.
2016 yılı sonuna kadar farklı aşamalar ile devam edecek olan projenin sıradaki durağı Mart ayında ziyaret edilecek olan Flensburg-Almanya olacaktır. 





















7 Ekim 2015 Çarşamba

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü & İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi- Artvin Çoruh Üniversitesi

Artvin Çoruh Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile İç Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi'ne ev sahipliği yapmıştır. Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde 07 Eylül- 07 Ekim 2015 tarihlerinde açık olacak sergide Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile İç Mimarlık Bölümü öğretim elemaları tarafından hazırlanan çalışmalara yer verilmiştir.Bölümümüz öğretim elemanları  Prof.Kemal Can, Prof.Zeki Alpan, Prof.Dilek Alpan, Doç.Gaye Kırlıdökme Belen, Doç. Nesrin Türkmen, Yrd.Doç.Nuray Er Bıyıklı, Yrd.Doç.Gözde Bursalıgil, Arş.Gör.Tuna Karayaka, Arş.Gör.Pınar Yılmaz, Arş.Gör.A.Damla Yücebaş, Arş.Gör.Leyla Aksoy ve Arş.Gör. Sejda İnal' ın katıldığı sergide daha önce ve yeni üretilen çalışmaları sergilenmiştir.