15 Haziran 2015 Pazartesi

'Habitus Baltija 2015''-Letonya


16-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Riga-Letonya'da düzenlenen genç moda tasarımcıları yarışması Habitus Baltija 2015'e bölümümüz öğrencilerinden Cristina Brinza diploma projesiyle katılmıştır.

COMPETITION FOR YOUNG FASHION DESIGNERS “HABITUS BALTIJA 2015”

Date and venue: 16-17 April 2015, International Exhibition Centre, Riga, Latvia.
Organisers: Art Academy of Latvia, Estonian Academy of Arts, Vilnius Academy of Fine Arts, Krakow Art and Fashion Design School, Tallinn University of Applied Sciences and the International Exhibition Company BT 1.
Mission: to promote the discovery of new talents, to foster the professionalism of young fashion designers and to stimulate their creative potential via exchanging ideas and knowledge with fashion designers and other professionals of fashion industry.







2014-2015 Bahar Lisansüstü Projeleri Jürisi ve Sergisi / 2014-2015 Spring Semester Postgraduate Projects Exhibition


01 Haziran 2015 tarihinde Osman Hamdi Bey Sergi Salonunda, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Sanatta Yeterlik Programı öğrencisi Gökhan Toprak, Yüksek Lisans öğrencileri Handan Doğu, Aytül Akdoğan, Özge Nalbantoğlu, İrem Soyak Çırakoğlu, Seçil Teren ve Azer Bayındır Giysi Tasarımı, Dokuma Tasarımı ve Baskı Tasarımından oluşan projelerini, Bölüm Öğretim Elemanlarımız ve Öğretim Görevlimiz Moda Tasarımcısı Yrd. Doç. Özlem Süer'den oluşan jüriye sunmuşlardır.










3 Haziran 2015 Çarşamba

2014-2015 Bahar Yarıyılı Lisans Diploma Proje Sunumu / 2014-2015 Spring Semester Undergraduate Projects Exhibition

29 Mayıs 2015 tarihinde Bölümümüz Öğrencileri Nevruz Akdağ, Emine Elif Çınar, Gülşah Dikmeoğlu, Gülce Gökçeoğlu, Erengül Findikçioğlu ve Gizem Özkan Osman Hamdi Bey Salonu'nda Bölüm Öğretim Elemanlarımız ve Öğretim Görevlimiz Moda Tasarımcısı Gamze Saraçoğlu'ndan oluşan jüriye mezuniyet projelerini sunmuşlardır.

















23. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması / 23. Koza Young Fashion Designers Competition

23. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, 28 Mayıs 2015 tarihinde Raffles Hotel'de düzenlenen bir defile ile sonuçlanmıştır. Bölümümüz Öğretim Elemanı Yrd.Doç. Gözde Bursalıgil ve Öğr. Gör. Gamze Saraçoğlu'nun jüriliğini yaptığı yarışmada Bölümümüz mezunları Meltem Bakan finalist olmuş ve Eren Tuneli 3.'lük ödülünü kazanmıştır.









Kumaş Tasarım Projesi Sergisi ve 5. Ev Tekstili Tasarım Yarışması - Bursa / Fabric Design Project Exhibition and 5. Home Textile Design Competition-Bursa,TR


27-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Merinos Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen "Bursa Tekstil ve Otomotiv İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları" etkinliklerine Bölümümüz, Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında 2013 -2014 Bahar Yarıyılında Saydam Tekstil ile gerçekleştirilen "Kumaş Tasarım Projesi Sergisi'' ile katılmıştır.
Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin düzenlediği 5. Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda öğrencilerimiz;
Nazlıcan Karahan "En Yenilikçi (İnovatif) Tasarım" ödülünü, Ecehan Özcan "Yatak Kategorisi" 2.'lik ödülünü, Yasemin Baş " Döşemelik Kategorisi" 2.'lik ödülünü, Senem Kula "Banyo Kategorisi" 2.'lik ödülünü kazanmıştır.