23 Şubat 2013 Cumartesi

Arts Thread Blog-Indigo Fashion Paris



Pinar Yilmaz was a young designer with the Mimar Sinan University, one of three Tirkish universities showing at Indigo for the first time. The other two institutions being Isik University and Mamara University. All three stands were fully sponsored by ITKIB, the Istanbul Textile and Apparel Exporters Association.

http://blog.artsthread.com/2013/02/indigo-fashion-paris-2/#!prettyPhoto[Gallery]/5/

19 Şubat 2013 Salı

Bölümümüzden Premiere Vision 2013-Paris Fuarına Katılım

12-14 Şubat 2013 tarihleri arasında Paris'te düzenlenen Premiere Vision 2013 fuarı-Indigo Alanı'na, bölümümüzden Arş.Gör.Pınar Yılmaz, bölümümüz öğrencileri Hilal Beder ve Kevser Üstün işleriyle katılmışlardır.Fuar katılımı ve stand İTKİB sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.






5 Şubat 2013 Salı

2012-2013 Güz Yarıyılı Lisans Diploma Proje Sunumu

30 Ocak 2013 tarihinde Bölümümüz Öğrencileri Başak Tunç, B. Dilara Beşe, Sinem Avcı, Hilal Beder, M.Hakkı Tong, Sultan Demircan Çevik, Sema Çağlar, Meltem Bakan, Esra Kurtçu, Eren Tuneli ve Selviye Durmuş  Mimar Sinan Salonunda Bölüm Öğretim Elemanlarımızdan oluşan jüriye mezuniyet projelerini sunmuşlardır.


























2012-2013 Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Proje Sunumu

23 Ocak 2013 tarihinde Mimar Sinan Sergi Salonunda,Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Öğrencileri; Cansu Çelikkol, Tuğçe Yıldırım, Ayfer Kurtuluş, Olcay Güran Bölümümüz Öğretim Elemanlarından oluşan jüriye baskı tasarımı ve giysi tasarımından oluşan projelerini sunmuşlardır.





4 Şubat 2013 Pazartesi

Bölümümüz Öğr.Gör.Tuğba Büyükaraduman 2012 iF Tasarım Ödülü


Bölümümüz Öğr. Gör. Tuğba Büyükkaraduman Vitra için tasarladığı ‘’Balance’’ karo serisi ile 2012 iF Tasarım Ödülünü kazanmıştır. Ödül töreni 22 Şubat 2013 tarihinde Münih'te gerçekleşecektir.



iF Tasarım Ödülleri: Almanya’nın Hannover kentinde, 1953 yılından bu yana verilen iF Tasarım Ödülleri, yenilikçi ürün tasarımı konusundaki en önemli uluslararası platformlarından birini oluşturuyor ve tasarım mükemmelliğinde geleneksel ve prestijli bir sembol niteliği taşıyor. Yılda 30 ülkeden 1.800 başvurunun alındığı iF’in jürisi, tanınmış ve saygın uluslararası tasarımcılardan oluşuyor. iF etiketi, uluslararası bir marka olarak kabul görüyor ve global pazarda tüketicilere kılavuzluk ediyor.


21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Bölümümüz Finalistleri

Bu yıl finali 14 Mart 2013 tarihinde gerçekleşecek olan 21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışmasına Bölümümüz Öğrencileri Serdar Bozok, Başak Tarkın, Ayça Pelvanlar, Salih Balta ve Tuğçe Yıldırım ilk on finalist arasında yer almışlardır.Yarışmanın ön elemesinde Bölüm Başkan Yardımcımız Prof.Dilek Alpan jüri üyesi olarak yer almıştır.