20 Eylül 2011 Salı

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Academy of Design,Ljublijana

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Kemal CAN ve Yrd.Doç. Nesrin TÜRKMEN ''Summer School of Design at the Academy of Design in Ljublijana'' etkinlikleri kapsamında, 12-17 Eylül 2011 tarihleri arası Ljublijana-Slovenya'da bir workshop düzenlemişlerdir.Aynı tarihlerde ayrıca Yrd.Doç.Nesrin TÜRKMEN, ''Second Lives'' başlıklı bir sergi gerçekleştirmiştir.










Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve ITKIB 6.Kumaş Tasarım Yarışması

Final töreninin 14 Eylül 2011 gecesi bir defileyle gerçekleştiği, 2011 İTKİB 6. Kumaş Tasarım Yarışması'nda Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüz başkan yardımcısı Prof. Dilek ALPAN juri üyeliği yapmıştır.

14 Eylül 2011 Çarşamba

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve 2011 İstanbul Jeonju Hanji Kültür Şenliği - Hanji Fashion Show

Kore-Jeonju'da geleneksel tekniklerle bin yılı aşkın süredir üretilen ''Hanji'' kağıdının kültürel mirasını desteklemeye ve markalaşmaya yönelik yapılan etkinlikler kapsamında 12 Eylül 2011 tarihinde, Cemal Reşit Rey salonunda Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüzün öğrencilerinin katıldığı bir workshop düzenlenmiştir.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zeki ALPAN'ın da açılış konuşmasını yaptığı etkinlikler kapsamında, 13 Eylül 2011 saat 19.00'da gerçekleştirilen ''Hanji Fashion Show''da aynı zamanda bölümümüz öğretim görevlileri olan tasarımcılar; Gülin Girişmen, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya ve bölümümüzden Arş.Gör Gözde Bursalıgil, Arş.Gör.Pınar Yılmaz, hanji kağıdından tasarladıkları giysileriyle yer almışlardır.