25 Mart 2011 Cuma

AB-Türkiye Kültür Köprüleri Atölye Çalışması ve Paneli

AB-Kültür Köprüleri Programı kapsamında,Ocak-Mart 2011 tarihlerinde İstanbul Moda Akademisi,İstanbul Teknik Üniversitesi,Yeditepe Üniversitesi,Işık Üniversitesi,Beykent Üniversitesi,Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi,Marmara Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakülteleri, moda/tasarım/tekstil bölümleri öğrencileri,Atıl Kutoğlu ile bir atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir.Bölümümüz öğrencileri Esra Kurtçu ve Sinem Avcı'nın katıldığı çalışmada öğrenciler,İstanbul ve Avrupa'dan seçtikleri iki kentin benzerliklerini kavrayarak bu yönleri yaratıcı ve yenilikçi bir anlayışla kendi koleksiyonlarına yansıtmayı amaçlamışlardır.24.03.2011 tarihinde Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen panelde, atölye çalışmasına katılan öğrencilere sertifikaları verilmiştir.

EU-CULTURAL BRIDGES WORKSHOP AND SEMINAR

In the context of EU-Cultural Bridges Program, there has been a workshop of Atıl Kutoğlu with fashion/design/textile students from IMA,İstanbul Technical University,Yeditepe University,Işık University,Beykent University,Mimar Sinan Fine Arts University and Marmara University.At the workshop,which our Department's students Esra Kurtçu and Sinem Avcı took part in, students studied understanding of similarities between the two cities İstanbul and Europe and tried to reflect these attributes in their own collections with an innovative approach.At the seminar held on, 24.03.2011 in Esma Sultan mansion, certificates have given to the students who participate to the workshop.



14 Mart 2011 Pazartesi

IF-Istanbul Fashion Fair 2011

03-06 Mart 2011 tarihleri arasında CNR EXPO'da gerçekleşen IF İstanbul Moda Fuarına, Bölümümüzü temsilen öğrencilerimizden Burcu Varol, Azer Bayındır ve Sevgi Karabacak katılmışlardır.

IF - ISTANBUL FASHION FAIR 2011
To the fashion fair of IF which took place at CNR EXPO Fair area, between 03-06 March 2011, our students Burcu Varol, Azer Bayındır, Sevgi Karabacak participated with their diploma projects.








7 Mart 2011 Pazartesi

2010-2011 Bahar Döneminde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Sektör İşbirliği Çerçevesinde Yapılan Projeler

1 nolu Proje:
Konu: Tişört Tasarımı
Yürütücü: Yrd.Doç. Nesrin Türkmen
Firma: Damat Tween
İlgili Ders: TKS 602 Baskı Tasarımı IV –752 Özgün Tekstil Baskılar
…………………………………………………………………………………………………..
2 nolu Proje:
Konu: Triko Giysi
Yürütücü: Öğr. Gör. Ayşegül Erdin
Firma: Nako
İlgili Ders: TKS 608 Örme Kumaş Tasarımı
………………………………………………………………………………………………....
3 nolu Proje:
Konu: Dokuma Kumaş Tasarımı
Yürütücü: Prof. Dilek Alpan - Yrd. Doç. Nuray Er Bıyıklı
Firma: Aysan Tekstil
İlgili Ders: TKS 501 Dokuma Tasarımı III - TKS601 Dokuma Tasarımı IV
…………………………………………………………………………………………………...
4 nolu Proje:
Konu: Lif Sanatı
Yürütücü: Prof. Kemal Can
Firma: Erak Giyim
İlgili Ders: Lif Sanatı I
……………………………………………………………………………………………………
5 nolu Proje:
Konu: Duvar Kağıdı
Yürütücü: Yrd. Doç. Gaye Kırlıdökme Belen
Firma: Zümrüt Dekorasyon
İlgili Ders:TKS 654 Tekstil Yer Döşemeleri
…………………………………………………………………………………………………...
6 nolu Proje:
Konu: Mayo Desen Tasarımı
Yürütücü: Yrd. Doç. Gaye Kırlıdökme Belen
Firma: Penti
İlgili Ders: 502 Baskı Tasarımı III - 702 Baskı Tasarımı V

4 Mart 2011 Cuma

MSGSU 2010 Mezunlar sergisi

2010 yılında başarıyla mezun olmuş ilk beş öğrencimiz; Pınar Yılmaz, Sıla Öztürk, Burçak Ceylan, Canan Hancıoğlu ve Zeynep Güntaş'ın mezuniyet projeleri MSGSU - Mezunlar Sergisi kapsamında 03-25 Mart 2011 tarihleri arasında okulumuz Osman Hamdi Bey Salonu'nda sergilenecektir.






IŞIĞA KAVUŞMA FOTOĞRAF VE GİYSİ TASARIMI PROJE SERGİSİ

Şile Feneri'nin 150. yıl kutlamaları çerçevesinde Şile Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Şile Gardens desteğiyleTemmuz 2010'da Fotoğraf Bölümü ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü taraflarınca gerçekleştirilen Işığa Kavuşma Projesi'nin sanat vetasarım ürünleri olan: Farklı tekniklerle fotoğraflanan Şile Feneri ve bu çalışmanın yapım sürecine tanıklık eden belgelemelerden oluşturulan fotoğraflar ile proje kapsamında tasarlanan giysi koleksiyonundan oluşan, Işığa Kavuşma sergisi 3 Mart 2011 Perşembe günü saat 16.00'da MSGSÜ Mimar Sinan Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen kokteyl ile açılmıştır.

Proje Sorumluları: Prof. Kemal Can - Yrd.Doç. Ozan Bilgiseren
Proje Koordinatörü: Prof. Murat Şen

GİYSİ TASARIMI PROJESİ - TEKSTİL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ
Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Özlem Süer
Proje Yürütücüsü Yardımcısı: Arş.Gör. Gözde Bursalıgil
Proje Grubu: Meltem Bakan - Ayşegül Baydemir - Serdar Bozok - Esen Ergin - Ece Gözen - Başak Tunç - Şimal Yavuz - Nevruz Akdağ - Esma Büyük






















3 Mart 2011 Perşembe

Bölümümüz ve Aysan Tekstil Kumaş Tasarımı Proje İşbirliği

Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde, Aysan Tekstil firması ile Bölümümüz Dokuma Tasarımı III ve Dokuma Tasarımı IV dersleri kapsamında 2012 Yaz ve Kış sezonları için “Erkek-dokuma kumaş tasarımı” projesi gerçekleştirilecektir. Yard. Doç. Nuray ER’in yöneteceği bu projede öğrencilerimiz; Esra Kurtçu, Gülşah Avcu, Seda Şen, Handan Doğu, Sibel Keçeci ve Mehmet Yılmaz yer almaktadır.